Waarom ik introvert shop ben begonnen

 In blog

Uit ervaring weet ik dat introvert zijn soms een uitdaging kan zijn voor jezelf én je omgeving. Onze maatschappij is vrij extravert ingericht, waardoor de eigenschappen die bij extraversie horen vaak als maatstaf worden gebruikt van maatschappelijk functioneren en ‘normaal doen’. 

Introverten zijn vaker gevoelig voor dit soort signalen en kunnen de neiging hebben zichzelf dan ook te classificeren als niet normaal. Pijnlijk, helemaal wanneer het als gevolg heeft dat een introvert niet het beste uit zichzelf wil of kan halen. 

In mijn reis van de afgelopen jaren heb ik veel geleerd over mijzelf. Inmiddels zet ik mijn ervaring om en coach ik andere introverte vrouwen. Maar, ik miste nog iets. Ik miste een online plek waar introverte vrouwen gewoon zichzelf kunnen zijn. Waar de teksten die ze lezen herkenbaar zijn. En waar zij elkaar adviezen kunnen geven. 

Over bepaalde zaken in het leven, zoals werk en carrière, daten, het huwelijk of moederschap. Maar ook over bepaalde producten. Neem bijvoorbeeld een noise cancelling koptelefoon of een bepaald boek. Van sommige artikelen zou ik graag reviews of een advies willen van iemand die ook introvert is omdat ik weet dat zij op dezelfde punten letten. 

Daarnaast wil ik introverten helpen om introversie zelf bespreekbaar te maken. Wij (introverten) worden vaak verlegen of niet te doorgronden genoemd. Een mok met een toffe quote kan juist helpen om nieuwsgierigheid te prikkelen en het gesprek te starten. Maar het kan ook dienen om (en dit geldt voor mij) je extraverte partner eraan te helpen dat ik de wereld anders ervaar dan hij ;). 

Hoe dan ook, met introvert shop wil ik je graag een online plek geven, waar je gewoon even jezelf mag zijn.

Recent Posts

Leave a Comment

0